ביטול הזמנת כרטיס לאירוע

שאלה:

אני עובדת במינהל קהילתי וישנם אנשים שרוכשים כרטיס לאירוע דרך האינטרנט ואז מתקשרים או מבקשים לבטל? עד מתי אני חייבת להחזיר את הכסף?
ובאלו תנאים?
אם התקשרו 10 דקות לפני האירוע לבטל, האם אני חייבת להחזיר?
אם ביקשו לאחר האירוע וכו'?
והאם יש הבדל אם זה "תפס " מקום של מישהו אחר, או שלא…

תשובה:

שלום וברכה,

לפי הלכה אדם שרכש כרטיס כניסה לאירוע חל המקח בזעה ששילם על הכרטיס ואין אפשרות לבטל את המקח אחרי שהמקח חל. אם יש מנהג או שהתנו שיש זמן שאפשר לבטל את המקח, יכול הלקוח לבטל את הכרטיס ולקבל את הכסף בחזרה, ואם אין מנהג או תנאי שמזכה את הלקוח לבטל את העסקה לא ניתן לבטל את העיסקה.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ראשית תודה רבה
    שנית, רשמתם "אם יש מנהג או שהתנו שיש זמן שאפשר לבטל את המקח, יכול הלקוח לבטל את הכרטיס ולקבל את הכסף בחזרה, ואם אין מנהג או תנאי שמזכה את הלקוח לבטל את העסקה לא ניתן לבטל את העיסקה. "-
    יתכן שעל פי חוק כן יש הגדרה שאומרת להחזיר את הכסף השאלה אם זה נחשב "מנהג" "או שהתנו"
    ?
    תודה רבה שוב

  2. אם יש חוק אז יש מנהג והמנהג מחייב. נראה לי שלפי חוק ניתן לבטל רק כמה ימים אחרי ההזמנה, ואם היה אירוע לא ניתן לבטל את העסקה גם לפי החוק.