קבלת צדקה

שאלה:

שלום הרב,
אנחנו זוג אני אברך וסטודנט ואשתי מסיימת חופשת לידה.
אין לנו דירה וחשבתי לאסוף כסף לדירה(שאני אפרסם באינטרנט שאני רוצה כסף לדירה עם קישור לפייבוקס),ומי שירצה יתן כסף.
חשבתי לכתוב שאני סטודנט ואני רוצה לקנות דירה בלי משכנתא ואשמח לכל תרומה ולפרסם את זה.
השאלה שלי היא:
האם הדבר הזה מותר?
כי כתוב בסוף מסכת פאה שכל מי שאינו צריך ליטול ונוטל,אינו נפטר מן העולם עד שיצטרך לבריות.
השאלה האם זה אותו דבר.
או האם מה שמדובר זה דווקא ליטול כסף של צדקה,ופה אני אומר למה אני לוקח את הכסף לקניית דירה,ופה האנשים מרצונם נותנים לזה,ולכן זה שונה.
אשמח לתשובה.
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

למה זה נקרא שאינך צריך, אתה צריך… אינני מביע דעה האם זה נכון להתפרנס מהצדקה ככל שאתה יכול בלי זה, בענין זה תשאל את רבך שמכיר אותך היטב, אבל החשש שכתבת אינו נכון, שם מדובר שאדם כופר בטובתו של מקום ועושה עצמו נצרך למשהו שאינו נצרך לו.

בהצלחה רבה מאוד ותמיד שפע רב!