להשאר בבית אחר מכירת חמץ

שאלה:

לא אהיה בבית במהלך החג. אני רוצה לעשות מכירת יג' . האם ניתן להישאר בבית עד ליל בדיקת חמץ (אחר זמן מכירת יג) או עד ערב חג ?

תשובה:

להשאר בבית אחרי זמן מכירת חמץ זה חוכא ואיטלולא מהמכירה… יש להמנע מכך. אינני אומר שזה ממש מבטל אותה, אבל אין לנהוג כך.

ערב טוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. קשור לשאלה הזאת
    אם כן מכרתי את הבית מכירת יג אבל בטעות נשארתי בו בערב החג
    האם יש אפשרות למכור מחדש את הבית מכירת יד ולבטל את המכירה הקודמת
    והאם צריך לבדוק את הבית