כשרות

שאלה:

שלום לרבנים שאלה ממש למעשה יש תרנגולים והאוכל שלהם מעורבב עם חיטים ורואים את החיטים האם מותרים? (אני חשבתי אולי זה כמו שטח בטיט את החמץ שהרי על החיטה אפי שהיא גלויה יש על זה חומרים שגורמים שלא יהיה ראוי לאדם) נשמח שתגידו לנו מה לעשות כאשר אין אפשרות לקנות כשר תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

חובה לקנות כשר, החמץ הזה ראוי למאכל התרנגולים, והוא שייך לבעליהם והוא אסור בשהייה ובהנאה. יש אוכל כשר לפסח לתרנגולים.