צ'יפסר – הכשרה לפסח

שאלה:

האם מותר להשאיר צ'יפסר שניקיתי אותו במטבח על השיש והאם ניתן להשתמש בו בפסח או שלא ניתן להכשיר אותו לפסח?

תשובה:

שלום וברכה

יש לעשות לו הגעלה כמו כל סיר, על ידי נקיון מוחלט, המתנה ללא שימוש 24 שעות, ואז הגעלה בסיר מים רותחים מבעבע על האש שגם לא היה בשימוש 24 שעות. במידה ומדובר במכשיר חשמלי הייתי מציע לא להסתבך ולשים אותו בצד בפסח. מותר להשאיר בצד ללא שימוש.