בדיקת אישה אצל רופא

שאלה:

שלום, האם אשתי יכולה לעשות בדיקת סקירת מערכות אצל רופא מכיון שבכל האיזור היא לא מוצאת רופאה, או שצריך להתאמץ לנסוע נסיעה של כמעט שעה בשביל רופאה? ואם מותר, האם זה גם לכתחילה?

תשובה:

שלום וברכה

לנסוע שעה זה לא נורא ככל שמדובר בבדיקה חד פעמית, אני מוכרח לומר לך כירושלמי, שכל אדם משכונות העיר שרוצה להגיע לרופא במרכז העיר נוסע בערך שעה… אמנם בסקירת מערכות יש מעלה למומחיות, אחרת סתם מלחצים לפעמים על שטויות ועוד, ולכן אשה שרוצה ברופא מומחה ולא מוצאת אשה שיודעת כמוהו, יכולה מן הסתם להקל בכך.

לידה קלה ובריאה.