עובדים ומתפרנסים ועדיין טובעים בחובות – מה עושים?

שאלה:

אני ואשתי נמצאים במינוס ענקי בבנק מעל 40 אלף שקל…שתינו עובדים אבל עדין נמצאים בחובות…אם אני בגדר אביון שאפשר לתת לי את מתנות לאביונים?
ואני מתבייש להגיד שמצב שלי כלכלי קשה אז אני אומר שאני אוסף תכסף לאחרים…אבל בפועל לוקח את זה לעצמי בגלל שמצב שלי ממש קשה כלכלית מתבייש לפרסם את זה שידעו שזה אני…אם זה העוון?

תשובה:

שלום וברכה ידידי

לא הסברת למה אתה בחוב כזה, האם יש לך הרבה מאוד ילדים והעבודות הן בשכר מינימום, או שזה קושי בהתנהלות. אני הייתי מציע במקום לאסוף כספי צדקה, לפנות לאירגון מסילה ולבקש ייעוץ להתנהלות כספית נכונה במשפחה, גם אם זה לא יושיע אתכם לגמרי זה ודאי יוציא אתכם מהבוץ ויאפשר לכם לשים את הכסף על הדברים הנכונים ולהמנע מהוצאות מיותרות, כמו כן יוכלו לייעץ לכם כיצד להגדיל הכנסות. הייעוץ שלהם חינמי.

אם אתה במצוקה כרגע זה לא עוון לאסוף צדקה אבל אני לא חושב שזה בסדר בשביל מתנות לאביונים, בכל מקרה זה ממש לא הדרך הנכונה לחיות, ככל שמדובר ב"ה בשני אנשים בריאים שעובדים ומתפרנסים.

שיהיה תמיד רק שפע ברכה והצלחה.