אכילה עם גוי יחד במסעדה

שאלה:

יש לי קרוב משפחה שהתחתן עם גויה שהתגיירה אבא שלו שואל האם מותר לו להפגש עם הורי הכלה ולאכול איתם באותו שולחן במסעדה או בביתם כי אמא של הכלה היא גויה והאם מותר לו להשתתף בשמחת החינה שלהם בפרט שהיא מזמינה את חברותיה שהם גויות והאם מותר לאמא של החתן ללוות את הכל למקווה

תשובה:

שלום וברכה

לגבי אכילה יחד במסעדה שי כאן אכן בעיה, שהרי בשולחן ערוך יו"ד סי' קנב אסר לאכול עם גוי יחד במסיבת מרעים, אמנם בשעת הדחק, ראה בדרכי תשובה שם בס"ק ג שכתב, שכאשר היהודים הם הרוב והגויים מיעוט, יש להקל, אבל נראה שגם זה רק כאשר המוקד זה לא הישיבה המשותפת עם הגוי, אבל כאן שכל הרעיון הוא להתקרב איתם על ידי הסעודה, הרי זה בדיוק מה שנאסר באיסור זה.

כל שאר הדברים שהזכרת אין בהם איסור.

ברכה והצלחה ורוב נחת.