השכרת דירה שכורה לגוי עבוד עבודה זרה

שאלה:

האם מותר להשכיר לעובדים זרים מהודו דירה ששכרתי מאחר (כמובן שישנה אפשרות לשכירות משנה )דאין זה ביתי ואינו בכלל האיסור.

תשובה:

נראה בעיני פשוט שאסור [כיון שהם עובדי עבודה זרה], האיסור הוא בעצם נתינת אפשרות לעבודה זרה לגוי עובד עבודה זרה, לא מצד האיסור של לא תביא תועבה אל ביתך, אלא מצד החובה לשרש אחר עבודה זרה. ולכן אין רלוונטיות מה רמת הבעלות שלך בדירה, בפועל זכותך הקנינית היא זו המאפשרת לתת להם מגורים כאן. זאת מלבד ההגדרה השנויה במחלוקת לגבי בעלות על דירה שכורה לגבי קנין חצר ועוד [ראה רעק"א ח"א סי' קלג שלדעת רוב הראשונים הדירה קונה לשוכר ולא למשכיר].

מקורות:

על עיקר האיסור ופרטיו ראה כאן.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. המשנה אומרת אף במקום שאמרו שמשכירים להם בתים והיינו בא”י לדעת ר”י לא לדור בהם משום לא תביא תועבה
    ולרוב הרא’ האיסור מדרבנן ואת אמרת לא תחונם ?