קניית מאכל טרף לגוי

שאלה:

שלום רב
מותר לקנות אוכל לא כשר כדי לתת לגוי כמתנה?

תשובה:

שלום וברכה

כיון שאסור לעשות סחורה במאכלות אסורות, אסור גם לתת במתנה, ועל פי הסברא שאם לא היתה לו טובת הנאה מאותו גוי לא היה נותן לו מתנה זו.  ראה כף החיים סי' קיז ס"ק כח.

יום נעים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום כבוד הרב, במחילה מכת"ר עיין בספר כף החיים (יורה דעה סימן קי"ז אות כ"ח) שאוסר כי זה נקרא עושה סחורה בדברים האסורים ורק לפועליו יש מתירים. ועיין עוד בתשובות והנהגות בגלל מראית עין חלק ב' סימן שצ"ד.