אוכל המוגש באירועים

שאלה:

שלום רב,
האם ניתן לאכול מאוכל המוגש כ'כיבוד' (עוגות קנויות, ופלים וכו') ומונח על השולחן, כשלא יודעים מה הכשרות, משום שבארץ רוב המוצרים הקנויים כשרים ולכן "כל דפריש מרובא פריש"? האם יש מקום להקל כשמדובר באירוע של גוף רשמי, דוגמת העירייה, חברה ממשלתית וכדומה? מדובר במקרה שלא יודעים מי האדם שקנה את העוגות ולכן לא ניתן לברר מולו
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

נכון שבדרך כלל זה כשר, אבל לפעמים זה בכשרויות פשוטות רגילות שלא כדאי לסמוך, כדאי תמיד לצרוך רק כשרויות מהודרות, ולכן במקום שלא יודעים מה הכשרות ומי הביא את האוכל, עדיף להמנע.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. יש לי כלל שמאוד עוזר לי ב"בעיות" מעין אלו.
    אם יש ספק – אין ספק.
    לו יצוייר שמשהו לא כשר זה רעל, נגיד ציאניד, גם אם המנה נראית הכי טוב ומריחה הכי טוב בעולם (ואגב גם מאוד טעימה) וספק יש בה ציאניד, הייתה למישהו התלבטות האם לאכול את המנה או לא? הרי זה ספק רעל! מי המשוגע שהיה לוקח סיכון בשביל קצת הנאה?