צירוף סל בתנור מוסדי

שאלה:

אני משגיח כשרות במסעדה
אופים אצלנו עוגה בחושה שבכל העיסה יש שיעור חלה אבל מחלקים אותה לתבניות שבכל אחת אין שיעור חלה .
הם נאפות יחד בתנור מוסדי .
האם האפייה בתנור מצרפת אותם וחייבים להפריש חלה ?
אם כן האם בברכה ?

תשובה:

לא הבנתי למה צריך צירוף סל? אם יש עיסה אחת שלמה שיש בה שיעור חלה, גם אם אחר כך זה מחולק לתבניות שונות זה כבר התחייב חלה בערה ששם הכל נילוש יחד.

תסביר יותר את שאלתך.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. על צירוף סל בכלי גדול שבתוכו כמה כלים קטנים כמו תבניות בתנור או במקפיא נחלקו הדעות, ראה דרך אמונה ו, טז שמצטרף, ובשש"כ מהגרש"ז אויערבך פרק מב הערה לט מסתפק בזה ובתורת הארץ ד, צח כתב שלא מצטרף, לכן מספק צריך לעשות אחר כך ממש צירוף סל.