הכשרת שיש

שאלה:

שלום,
נכנסתי לדירה שכורה שמי שהיה לפניי לא שמר כשרות.
בעלת הבית אמרה לי לא לשים שום דבר חם על השיש במטבח כי זה יכול לפגוע בשיש.
האם אני צריך להכשיר את השיש או שמספיק לנקות אותו טוב עם סבון וזהו?
(השאלה בלי קשר לפסח שעכשיו אנחנו בתוכו).
תודה רבה

תשובה:

החשש של בעלת הבית הוא כמובן מהנחת סיר רותח שזה באמת עלול להזיק. עירוי מקומקום רותח אינו מזיק. אלא שכיון שיש ספק גדול לגבי אופן הכשרת שיש קיסר, אם דינו כחרס ובכלל מועילה לו הכשרה [וגם עירוי מועיל רק להשפרצות ולא לנפילת דבר גוש וכו', אלא שכאמור אי אפשר אחרת], כדאי לערות עליו מהקומקום שלוש פעמים כדעת הסוברים שזה מועיל בכלי חרס,ף וכיון שבלאו הכי  אינו בן יומו – די בכך.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. האם זה חובה לעשות את ההכשרה?
    במילא אני לא מניח שום דבר חם על השיש.
    אם השיש נקי ואם משהו לא כשר באמת בלוע שם ממזמן הוא פגום, אז למה שאצטרך להכשיר.
    תודה

  2. בודאי תניח צלחת חמה וכדומה, היא ביקשה לא להניח סיר חם ישר מהאש, לא יותר, לא טוב להגזים, מגיע לך חיים נוחים בבית.

  3. שלום,
    אני באמת לא שם משהו חם על השיש אף פעם, כל דבר חם שיוצא מהתנור או שאני לוקח מהגז אני שם ישר על מבודד חום שעל שולחן האוכל. אני פשוט לא רוצה לקחת סיכון שאולי אשים משהו חם על השיש ויקרה לו משהו. ואני לא במצב כלכלי שאם יהיה עכשיו נזק אצטרך לשלם על זה. אז זה בסדר שלא אעשה את כל ההכשרה הזאת?

  4. זה בסדר אבל אני חושב שאתה מגזים, שיש יש בכל בית בישראל ואין כל בעיה להניח סיר על מבודד על השיש, או לשפוך על השיש מים חמים, אבל כרצונך.