ניסור בשר באטליז בכשרות שלא תואמת את האיטליז

שאלה:

שלום כבוד הרב,

אני נוהג לקנות בשר קפוא בכשרות מהודרת במחיר זול באופן משמעותי ממחיר השוק. כיוון שישנם עודפים.
העניין הוא שזה גוש במשקל כמה קילו ואני לא משתמש בכל הכמות בפעם האחת.. יש לי חבר שיש לו איטליז בכשרות מהודרת אחרת, בפעם האחרונה שביקשתי ממנו אם הוא יכול לנסר את הבשר במכונת ניסור הוא הסכים בתנאי שאבוא בערב שלא יגיעו המפקחים ויקחו לו את התעודה.
האם היה מותר לי לעשות את זה?

ובמידה ולא, האם במידה והוא בעצמו מוכן להסתכן, מותר לי להביא לו כיון שהוא עובר את העבירה ולא אני, אלא אני נהנה מהניסור? או שאסור לי לסייע ביד עוברי עבירה?

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

יש חשיבות רבה מאוד לשמירת כללי הכשרות של המערכת המפקחת.

גם אם לפי חוות דעתך כאן אין בעיה, כי גם הבשר שלך בכשרות טובה ואולי יותר טובה זה לא משנה, עצם פריצת כללי הכשרות זה דבר גרוע שעלול להוביל למכשול.

ולכן אין לעשות זאת, ויש לעודד את חברך לשמור היטב על כללי הכשרות.

בהצלחה רבה