חלוקת רווחים של עובד עם המשקיע

שאלה:

אני עוסק בהחזרי מס לשכירים. סיכמתי עם מישהו שהוא יקבל שני שליש מההכנסות כי הוא זה שמשקיע את הסכום. לקוחה אחת קיבלה סכום מכובד מרשויות המס ושילמתי למשקיע את השני שליש. לאחר כמה חודשים הם תיקנו את השומה והחזירו לה עוד סכום משמעותי. האם גם על זה אני צריך לשלם שני שליש?

תשובה:

שלום וברכה,

הלקוחה חייבת לשלם לך על החזר מס השני, בגלל שזה נעשה מחמת העבודה שלך, ומאותה סיבה אתה צריך לשלם למשקיע שני שליש, כפי ההסכם שכל עבודה שתפיק רווח המשקיע יקבל שני שליש.

בהצלחה.