חישוב הוצאות נדוניה בין מחותנים

שאלה:

אנחנו מחתנים בת וסיכמנו עם הצד השני שאנחנו קונים נדוניה ואח"כ הם ישלמו לנו חצי מההוצאות.
קרובת משפחה הלכה עם הבת שלנו וקנתה לה חלק מהנדוניה על חשבונה, השאלה היא האם מותר לנו לחשב את זה כהוצאה והם ישלמו לנו על חצי מהקניה, או כיון שזה מתנה אסור.

תשובה:

שלום וברכה,

המתנה שנתנו לכם נחשב כחלק מההוצאות שאתם מוציאים לנדוניה, ומותר לכם לקבל החזק חצי מהכסף מכלל ההוצאות כולל הנדוניה שרכשו עבורכם.

בהצלחה.

מקורות:

אם הקרובת משפחה הייתה נותנת לכם כסף, ועם הכסף הייתם קונים נדוניה, ודאי שנחשב הוצאות ומותר לכם לקבל חצי מהצד השני. כמו כן גם אם הקרובת משפחה קנתה לכם נדוניה נחשב זה כלול בחצי מההוצאות שאתם מוציאים, ומותר להכליל בחצי ההוצאות ולדרוש חצי מהכל. ובפרט בנדוניה שמקובל שהקרובים עוזרים לחתן ולכלה, שהמתנות מכל צד נחשב כהוצאות.