תרומה למכירה סינית דרך צד שלישי

שאלה:

לפי החוק בן משפחה של עובד בעמותה לא יכול להשתתף במכירה סינית של העמותה, שהיא הגרלה לנותני צדקה. האם כבן משפחה אני יכול לתרום דרך מישו שלא בן משפחה ולהכנס להרגלה

תשובה:

שלום וברכה,

אתה יכול להשתתף בהגרלה דרך בן משפחה אחר מבלי שידעו כלל שאתה שלחת בן משפחה.

בהצלחה.

מקורות:

עובד בעמותה לא יכול להשתתף בהגרלה כדי שההגרלה תהיה צודקת ולא יהיו הערמות והעדפות לחברי העמותה. ולכן אם אתה לא מזדהה כעובד אלא אתה שולח בן משפחה והוא רוכש את הכל על שמו, ואתה לא קשור לעריכת ההגרלה ולא יודעים שאתה שלחת בן משפחה.