ריבית בהשאלת חפצים

שאלה:

לרב שליט"א שלום רב,
לקחנו מגמ"ח שמחות עבור חתונה לבתי, אביזרי ריקוד לכלה והחברות, תמורת תשלום סמלי (קבוע עבורם שלא חוזר אליי), בסוף החתונה שמנו לב שאחד מהאביזרים חסר, אמרו לנו או להחזיר או לשלם 10 ש"ח עבורו, חיפשנו ולא מצאנו, ולכן שילמתי 10 ש"ח עבור האביזר שחסר ונתתי עוד 10 ש"ח אמרתי להם שזה תרומה. עבר כמעט שנה, ועלה לי חשש אולי יש כאן איסור ריבית, האם יש בעיה? מה לעשות?
תודה ותזכו למצוות.

תשובה:

שלום וברכה,

בהשאלת ובהשכרת חפצים אין איסור ריבית, איסור ריבית חל רק בהלוואה, שלוקח חפץ ומתחייב להשיב חפץ אחר, שבדבר זה שייך איסור ריבית. ולכן טוב עשית שתרמת לגמ"ח שקיבלת ממנו טובת הנאה.

בהצלחה.

מקורות:

גמ ב"מ סט, ב.