הנחה בקנייה לכמה אנשים

שאלה:

שלום, מישהו שואל: בחור כלשהו ביקש ממני לקנות עבורו איזה מוצר. כשקניתי בחנות קניתי גם כמה דברים עבור עצמי. כתוצאה מקנייה גדולה עשו לנו הנחה של מאה ש"ח, הנחה שלא הייתה מתקבלת אילולא צירוף הקניות שלנו. האם כל ההנחה שייכת לי או שהולכים לפי אחוזים, או שיש דרך אחרת לחילוק הההנחה? תודה.

תשובה:

שלום וברכה,

ההנחה מתחלקת באחוזים – כל אחד לפי הכמות קניה שקנה.

בהצלחה.

מקורות:

הנחה שניתנת לשליח ההנחה למשלח. כאן ששניהם קנו ושניהם גרמו להנחה, ההנחה מתחלקת לשניהם. וראה שו"ע סי ן קפג ס"ו. וראה כאן בהרחבה.