מטען שנפל וניזוק מי אחראי

שאלה:

אדם שהזמין משלוח מטען מחברת הובלות. במהלך הנסיעה נפל הקונטיינר וניזוק. השאלה היא
א. על מי לשלם את הנזק.?
ב. לכתחילה על מי האחריות לוודא שהמטען מחובר היטב למשאית ?

א. הנהג
ב.. חברת ההובלות
ג.. בעל המטען.

תשובה:

שלום וברכה,

הקונה לא חייב לשאת בהפסד כאשר קיבל לידיו מטען לא תקין. המוכר ששלח את המטען בשרות משלוחים, יכול לתבוע את חברת המשלוחים שישלמו לו על הנזק. רק השאלה האם חברת ההובלות יכולה לתבוע את הנזק מהנהג? תלוי מי מעמיס למשאית אם הנהג מעמיס ונוסע, הוא אחראי על הנזק, והחברה יכול לתבוע אותו. ואם הנהג לא מעמיס למשאית והחברה מעמיסה, והנהג רק נוסע, לא ניתן לתבוע את הנהג.

בהצלחה.