דיני עבודה

שאלה:

בס"ד
שלום וברכה כבוד הרב הי"ו
בנגע לדיני עבודה !
התחלתי לעבוד במוסד דתי בשנת 1999 עד שנת 2008 ולא היה לי פנסיה וקיבלתי משכורת חודשית 3100 ש"ח! קיבלתי על כך מכתב שהפיצויים ישולמו לי לפי משכורת 3100 ש"ח !
באותה תקופה עברתי ניתוחי בקע וקיבלתי חודש מחלה ובעבודה טענו שעלי להגיע לעבודה פחות מהזמן שקיבלתי חודש מחלה . היות ולא הגעתי לפי בקשתם הביאו עובד אחר ולי קיצצו במשכורת לסכום של 1300 ש"ח
מאז עד היום עשו לי פנסיה שנכנסה כחוק ! בעוד שבוע אני יוצא לפנסיה וביקשתי לקבל פיצויים עבור אותה תקופה משנת 1999 עד שנת 2008 בסכום של 3100 ש"ח כפול 9 שנים שזה 27.900 ש"ח
בעבודה הפקידה שאחראית טוענת שרק לפי השכר האחרון ושהיא טעתה כאשר כתבה לי בזמנו שאקבל פיצויים לפי 3100
אין לי לאן לפנות אני בחור רווק ערירי שאין לי קשרים והם חזקים ממני
אשמח מאוד לדעתכם המלומדת על פי דין תורה
בברכת התורה

תשובה:

שלום וברכה,

כדאי מאוד שתחילה תתייעץ עם רו"ח ותברר מה הם זכויותיך. ואז תתבע את הנהלת המוסד בבית דין ובית דין יפסקו לך את מה שמגיע לך.

בהצלחה.