טעות בחוזה

שאלה:

שלום אנו עומדים לפני קניית דירה, הסכום המדובר שונה מהכתוב בטיוטת החוזה שנשלחה ע"י העו"ד של המוכר (הוא מטפל במכירה)
בכ- 300000,
ראוי להסב את תשומת ליבו של המוכר?

תשובה:

שלום וברכה,

אם אכן מדובר בטעות ודאי שחייבים להסב את תשומת ליבו של המוכר. וגם אם הקונה יעלים את הנושא, לפי הלכה יהיה חייב לשלם את ההפרש אחרי חתימת החוזה, מאחר והקונה יודע שמדובר בטעות.

אלא שלא ברור שמדובר בטעות, ואולי עקב מו"מ של הצדדים, הבין המוכר שכדאי לו להוזיל, ולא מודע שהקונה מסכים גם במחיר גבוה, ואם המוכר ישמע שאתם מסכימים על מחיר גבוה הוא ודאי יגביה את המחיר. ולכן העיצה, שתנסו לשאול את המוכר מה המחיר הסופי שהוא מציע לדירה. ובכך תוכלו להריח אם מדובר בטעות של העו"ד או שאכן הוזיל את המחיר.

בהצלחה.