חכירת חנייה לזמן מוגבל

שאלה:

שלום,
אדם שקנה חנייה בבניין משותף דרך חכירה ל50 שנים,כי לא ניתן בחוקי המדינה לקנות בטאבו אלא לחכירה ל50 שנים.
האם מבחינת הלכתית לאחר 50 שנים אין לו יותר בעלות והמוכר רשאי לקחת ממנו בחזרה את החנייה?

תשובה:

שלום וברכה,

לפי הלכה הקניין חל לפי מה שכתוב בחוזה ואם בחוזה כתוב שהחכירה ל50 שנה, אז גם לפי הלכה המכירה לא תועיל ליותר מכך. אלא אם כן כתבו שטר בנפרד שהמכירה היא חלוטה, אז לפי ההלכה המכירה היא חלוטה אלא שאחרי 50 שנה לא תהיה אפשרות להוכיח את המכירה.

לפי הידוע לי שאפשר שאין זמן לחכירה ואפשר להחכיר ל999 שנה עם אופציה להרחבה לעוד 999 שנה, ולכן כדאי שתברר את החוק תחילה.

בהצלחה.