קיבל בטעות כרטיס לאירוע ומכרם לאחרים

שאלה:

שלום,
קניתי 2 כרטיסים לאירוע במחיר מוזל-2 ב40 במקום ב50.
כשהגעתי לאירוע אמרו לי שקניתי 4 ונתנו לי את ארבעת הכרטיסים ומכרתי שניים ב50. ועכשיו אני רואה שזו הייתה טעות שלהם ולא קניתי 4 קניתי רק2 השאלה האם להחזיר להם 40 שח או 50? כי הייתי יכולה לקנות את ה4 כל אחד ב20 בגלל מועדון ירושלמי

תשובה:

שלום וברכה,

צריך להחזיר להם 50 ש"ח ולא 40.

אבל קודם כל לברר אם אכן הם טעו. גם אם הם טעו אם הם יאמרו שלא גובים תשלום, הרי זה כמחילה מצידם ואת לא צריכה לשלם. אבל אם הם יאמרו שטעו וירצו תשלום יש לשלם להם 50.

בהצלחה.

מקורות:

אם התברר שהייתה טעות והם נתנו 4 כרטיסים במקום 2 כרטיסים, המקח חל רק על 2 כרטיסים, ולכן השניים הנוספים שייכים לבעלי האירוע. וכשאת מכרת את הכרטיסים, מכרת כרטיס שלא שייך לך, ולכן כל התמורה המתקבלת שייך לבעל הכרטיס, ולא לך. אם אכן היית קונה כרטיסים במחיר מוזל, את יכולה למכור ב50 ולהרוויח. אבל אם הטעות שלהם והם לא גובים ממך תשלום, הרי את שליחה שלהם וכל מה שהתקבל עבור הכרטיסים שייך להם.