מתווך שפינה שוכר תמורת תשלום

שאלה:

שלום לרבנים שליט"א
אני שוכר דירה לצערי בעל הבית החליט למכור ומתווך הביא קונה שרצה לקנות, ובתנאי שאני יצא מהדירה תוך חודשיים, למעשה לפי חוזה אני יכול להשאר עוד ששה חודשים, אלא שהמתווך אמר לי שאם אני מסכים לצאת מהדירה תוך חודשיים הוא ישלם לי 3000 שקל, הסכמתי ,, החוזה נחתם.. ואני לאחר חודשיים מצאתי דירה להשכרה, וחתמתי חוזה, לאחר חתימת החוזה פניתי למתווך שישלם לי את ה3000 שקל. אך הוא משתמט ממני, ולא משלם לי, האם הוא חייב לשלם לי??
הכל היה הבטחות בעל פה הוא לא חתם לי על כלום וגם אני לא חתמתי למוכר ולקונה שאני מפנה את הדירה תוך חודשיים , אלא הכל היה בעל פה,
תודה רבה..

תשובה:

שלום וברכה,

לפי הלכה הוא חייב לשלם כיון שאתה פינית את הדירה בתנאי תמורת תשלום, הרי זה כקנה ממך את הזכות שכירות שיש לך.

כיון שלא חתמם על חוזה הוא יכול להכחיש את ההתחייבות שלו. ולכן כדאי שתתבע אותו לבית דין, ואם הוא יודה הוא יהיה חייב לשלם.

בהצלחה.