החזרת מוצר פגום

שאלה:

קניתי פאה שהתברר לי אח"כ שיש בה בעיה, רציתי להחזירה אבל המוכרת אמרה שכבר קנתה עם הכסף הזה פאה אחרת במקום מה שמכרה והיא רוצה לתקן לי אותה, הבעיה שהתיקון הוא לא יתן פתרון באותה איכות, אני רוצה החזר כספי, האם המוכרת חיבת להחזיר לי?

תשובה:

שלום וברכה,

צריך לשמוע את הצדדים, אבל אם אכן יש מום בפאה ומקובל לבטל את המקח ולא לתקן את המום, ניתן לבטל את המקח ולדרוש החזר כספי. אם מדובר במום קל שלא מבטלים בגינו את המקח אלא מתקנים את המום, יש לתקן את המום. וכדי להחליט בדברים צריך לשמוע את הצדדים.

הטענה של המוכרת שכבר קנתה עם הכסף פאה אחרת לא טענה כלל.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע סימן רלב סעיף ו.