שימור פוריות

שאלה:

ב"ה
אני בחורה בת 38 בתהליך לשימור פוריות.
במהלך הבדיקות התגלה שיש לי רזרבה שחלתית נמוכה מאד.
אני מטופלת אצל רופאה (אשה) בבית רפואה ציבורי. הרופאה אינה מומחית בבעיה של רזרבה נמוכה לכן הצליחה בסבב הראשון להוציא תוצאה מינימלית.
המליצו לי על רופא פרטי שמומחה בעניין רזרבה נמוכה.
שאלתי בעניין הצניעות, האם זה עניין שעלי לקחת בחשבון?
לפי הנתונים הרפואיים שימור פוריות טוב יכול להיות הצלה עבור הפריון בעתיד..
אמנם יש סיפורים על נשים שדווקא בזכות הצניעות נושעו (כלומר טיפול אצל הרופאה)
למיטב בירוריי לא מצאתי עדיין רופאה שמתמחת ברזרבה נמוכה

תשובה:

שלום וברכה

ברור הדבר שאם זו האופציה הנכונה והטובה לשימור זה מותר, אולם הייתי ממליץ לך מאוד לפנות לאירגון בוני עולם להתייעץ איתם בענין, ולא רק בגלל ענין הצניעות אלא גם בגלל המקצועיות, הקשרים, הפיקח על השימור מבחינה דתית ומקצועית ובכלל.

בשורות טובות ושתזכי בעז"ה להקים בקרוב בית יהודי שמח ומאיר.

הצטרף לדיון

תגובה 1