לקבל ימי מחלת ילד או למצוא סידור חילופי לילד

שאלה:

שלום כבוד הרב,
אתמול עד הערב לבן שלי היה חום והיום קם בבוקר בלי חום.הודעתי בעבודה שאני במחלת ילד. לבית ספר לא שולחת אותו בכל אופן כי גם בערב היה לו חום.
אבל כל הזמן יש לי חשש אם זה מוצדק לקחת מחלת ילד כי אני יכולה לבקש מחמתי לשמור עליו אבל מצד שני למה שאנסה למצוא סידור לילד אם על פי חוק מגיע לי לקחת חופשת מחלה וידוע שצריך לחכות 24 שעות עד שעובר החום ואז הילד כבר לא יכול להדביק. למרות שלא יודעת מה יש לו כי לא היינו אצל הרופא.
שואלת לעכשיו האם יש חשש כלשהו אם נשארתי איתו בבית וגם להמשך אם צריך למצוא סידור לילדים או פשוט להישאר איתם ?

תשובה:

שלום וברכה,

לפי החוק יש לך זכאות לקבל יום חופשה אם יש ילד שלא חש בטוב. החוק הזה מחויב גם לפי הלכה כדין מנהג הפועלים. ולכן אין שום חובה לחפש סידור חילופי לילד, ומותר לך להישאר עם הילד בבית ולקבל את זכויותייך.

בהצלחה.