השלמת שיעור במתנ"ס

שאלה:

רשומה לשיעורי התעמלות במתנ"ס, באמצע השנה המתנ"ס הודיעו שלא ניתן להשלים שיעורים שהחסירו, יתכן והמתנ"ס לא מסכים לכך כי הוא חושש שכמות המשתתפות תהיה גדולה בשיעורים. המורה עצמה אומרת שאין לה בעיה שישלימו. האם עפ"י דין תורה מותר להשלים?

תשובה:

שלום וברכה,

אם המתנ"ס הם גובים את התשלום מהלקוחות, להם יש את הזכות לקבוע את המדיניות, ואם הם קובעים שאין השלמת שיעורים, אין אפשרות להשלים שיעורים על אף הסכמת המורה. ולכן יש לנסות לדבר עם המתנ"ס.

אם מראש המתנ"ס קבעו שיכולים להשלים שיעורים, לא יכולים לשנות את המדיניות באמצע הקורס. אבל אם לא דובר על כך מראש המתנ"ס רשאי לאסור השלמת שיעורים.

בהצלחה.