אם יש מישהו שמקפיד עליי שלא בצדק – האם זה יוצר עליי קטרוג?

שאלה:

אם יש מישהו שמקפיד עליי שלא בצדק – האם זה יוצר עליי קטרוג?
1. לדוגמא, איש מקצוע שחושב שעל חצי עבודה מגיע לו תשלום של 75%. ואני מוכן לשלם לו רק חצי.
2. לדוגמא, משכיר דירה שהפקיד ללא התרעה צ'ק ביטחון של 4000 ש"ח בטענה שבגלל שמועות שהשוכר הפיץ על הדירה שלו הוא לא מצליח להשכיר את הדירה לשוכרים חדשים. השוכר לא הפיץ שום שמועה על הדירה שלו וזעם על משכיר הדירה, אך לא תבע אותו לדין תורה.
המשכיר עדיין כועס על השוכר ועוד אמר שהוא שקל בעצמו לתבוע לדין תורה אבל וויתר….
המשכיר בטוח בצדקתו וכנראה מקפיד על השוכר…. האם יש על השוכר קטרוגים בשמים?

תודה רבה לכבוד הרב

תשובה:

אם זה שלא כדין אז אין כל משמעות להקפדה הזו, אבל בכל מקרה כזה יש לברר היטב אצל דיין מוסמך האם אכן אין עילה לטענתו…

בשורות טובות.