שידוך עם גר צדק

שאלה:

שלום רב,
ניתנה לי הצעה להשתדך עם גר צדק שהתגייר לפני 5 שנים. מבחינה דתית והלכתית מה זה אומר לחיות עם גר? האם יש דברים מיוחדים שעליי לדעת לפני? בעיקר מבחינה דתית הלכתית?
תודה רבה

תשובה:

אם הוא גר צדק המקפיד על שמירת המצוות הכל מצויין מבחינה הלכתית, הוא יהודי לכל דבר וענין, אין שום דברים מיוחדים, והכל בסדר.

שבוע טוב ומבורך.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אגב גררא עלה במחשבתי שאלה בנושא זה. ידוע הרי שהונאת הגר חמורה לעין ערוך מהונאת חבירו. האם זה תקין להתרחק מנישואין עם גרים מחשש זה? הרי כמעט לא שייך לחיות עם בנאדם שמונים שנה ולהיזהר מזה! מאידך גיסא, אם אנשים יתרחקו מנישואין איתו, האין בזה גופא משום הונאה!

  2. זה הרי לא יעלה על הדעת… כדי לא לפגוע בגר נתרחק ממנו ונבודד אותו ונשאיר אותו רווק סגור בבית ונכניס לו מעט אוכל תחת מפתן הדלת… אני מציג את זה בציניות אבל…