סדק בחיבור צינור של בית משותף

שאלה:

סדק *בחיבור* צינור של בית משותף

שלום
במחבר צינור ביוב בין דירות הנקרא "T"
הנמצא אצלי בדירה ישנו סדק ממש בחיבור (שהתגלה אחרי שנים שרכשנו הדירה) .

יכול להיות שהוא נגרם ע"י הדיירים הקודמים שריצפו בקרמיקה (ספק שלא ניתן לבירור).

מצד 1 חב' הביטוח טוענים שזה צינור משותף.

מצד 2 הסדק ממש בחיבור בזווית אצלי.

תשובה:

שלום וברכה,

תביא הערכת מצב מבעל מקצוע שיקבע האם הסדק בצינור הפרטי או ברכוש המשותף. אם האיש מקצוע יקבע שזה בחלק הפרטי שלך תוכל לתבוע את הביטוח שיתקנו לך. ואם האיש מקצוע יקבע שזה בחלק המשותף תוכל לתבוע את וועד הבית שיתקנו את הסדק.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בעל מקצוע קבע שזה משותף.

    השאלה אם להכליל במחיר תיקון הנזילה, עלות שיפוץ קיר גבס של אחת הדירות,
    או שזה לא שייך לתיקון?
    תודה.

  2. מעיקר הדין אין חובה לוועד הבית לתקן את הקיר גבס של דירה פרטית שניזור מהנזילה. ונכון שוועד הבית כן ישלם עבור התיקון, ויש שנהגו כך לעשות לכתחילה, וכך ראוי לעשות.