שינוי מעשרות

שאלה:

שלום רב,
אני נוהג לחלק את מעשר הכספים בין מספר מקומות (מוסדות תורה, חסד וכו).
יש מקומות שאני נותן כל חודש, יש חודשיים וכו, ויש בלי קביעות.
אם אני מעוניין להפחית או להפסיק את נתינת כספי מעשר שאני נותן למקום מסויים כדי לתת למקום אחר, האם זה מותר? האם עלי לעשות התרת נדרים?
בנוסף אם פחת גובה השכר שלי האם מותר להמעיט באופן יחסי את הסכום שאני מפריש למעשר כספים? האם עלי לעשות התרת נדרים?
תודה רבה על כל התשובות המועילות.

תשובה:

שלום וברכה

אם לא נדרת / התחייבת סך מסויים של חודשים למקום מסויים, אלא אתה מעצמך נותן, אין בכך כל נדר, ברור מאליו שלא היתה לך התחייבות קבועה, ואתה רשאי לשנות למקומות אחרים כרצונך.

כמובן המעשרות משתנים בהתאם להכנסות.

שיהיה תמיד רק שפע!