צינור ניקוז למי גשמים

שאלה:

אני גר בבנין משותף שהוא מדורג השכן שמתחתי שזה קומת קרקע בנה תוספת של חדר בחצרו . הקבלן שבנה לו הכניס צינור ניקוז למי גשמים אך פתח היציאה היא בחצר של השכן שבנה את החדר ולא הכניס את הצינור לבור מי גשמים . עכשיו אני בונה מרפסת עליו דהינו שאני משתמש בגג שבנה ולזה הוא מסכים (קיבל תשלום עבור זה) אך טוען שאינו מרשה לי להשתמש בניקוז כיון שזה יוצא לחצר שלו והגדיל לעשות שסתם את פתח היציאה ועכשיו המרפסת שלי מלאה מים מכיון שאין להם אפשרות לרדת האם אפשר לתבוע אותו על זה ולחייב שיפתח את הצינור
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

כדי לענות תשובה ברורה צריך לשמוע את הפרטים המלאים.

הצינור של ניקוז מי גשמים הינו רכוש משותף, ולכן אם מדובר בסתימת צינור ניקוז משותף ניתן לכפות עליו לפתוח את הצינור ולתת אפשרות לכל הדיירים להצטרף לצינור ניקוז.

בהצלחה.