זוגיות חדשה לפני הגט

שאלה:

הודעה: אני בחורה שנמצאת בהליך גירושים עם בעלה. הוא בגד בי במשך 20 שנה עם גברים. לא סיפק את צרכיי האינטימיים. בימים אלה הכרתי גבר מדהים. גרוש. שנינו מסורתיים. ומבקשים לבדוק אם נוכל לקיים זוגיות טרם קבל גט רשמי. אציין כי בעלי ועני לא גרים יחד. חוויתי ממנו אלימות והוא מורחק ממני בצו בית משפט. בימים אלה מתנהל נגדו משפט פלילי. את הבחור שהכרתי מאוד חשובה לו דעת הרב.כמו גם לי. אנחנו רוצים להכיר ולחבור בע"ה לזוגיות יחד. האם יש הקלה לנוכח הסיטואציה הזו. חבל לנו לפספס אחד את השניה. אנחנו מאוד רוצים ואוהבים להיות יחד. תודה רבה.

תשובה:

שלום רב,

חס ושלום. זה איסור חמור להתחיל זוגיות חדשה לפני שקיבלת גט. למרות שאתם כבר בפירוד מוחלט ואין סיכוי לחזרה וממתינים רק לגט את נחשבת לאשת איש לכל דבר ועניין ולכן אסור בשום אופן להתחיל זוגיות חדשה. אם חלילה זה היה קורה היה אסור לכם להתחתן אחד עם השניה לעולם כדין איסור לבעל ולבועל. לכן מה שאני מציע הוא לנסות ולזרז את קבלת הגט כמה שאפשר כדי שלא להפסיד את הזוגיות הזו. לאחר הגט למרות שאסור יהיה לך להתחתן שלשה חודשים. אפשר לנסות ולהיפגש בשביל לנסות ולבדוק התאמה וכד'. אבל לא מעבר לזה. לאחר הגט תוכלי לפנו  שוב ונסייע לך

הרבה הצלחה