נזק בפתיחת דלת של רכב

שאלה:

אשתי לוקחת נשים מבני ברק לחוף שרתון (בתשלום) ברכב הפרטי שלה.
בעת חזרה כאשר הנשים עלו לאוטו עדיין בחנייה (אשתי מקפידה שכולן תעלנה מצד המדרכה), אחת הנוסעות פתחה את הדלת לכיוון הכביש בלי להסתכל בלי שום סיבה. משאית שנסעה ברחוב פגעה בדלת וגרמה נזק רציני. לפי חוק התעבורה, האחריות חלה על מי שפותח את הדלת (אמור לנקוט בכל צעדי הזהירות), מכיוון שלרכב של אשתי יש ביטוח רק לצד "ג", לא היה כיסוי ביטוחי לנזק.
האישה שפתחה את הדלת לקחה אחריות ושילמה את מלוא הנזק. היו גם שחשבו שהיא לא אמורה לספוג את כל הנזק ושהאחריות חלה גם על אשתי.
האם על פי ההלכה חלה אחריות כל שהיא גם על אשתי ? {לא עשינו ביטוח מקיף כי זה רכב ישן}

תשובה:

שלום וברכה,

האשה שפתחה את הדלת חייבת על הנזק של הדלת.

חשוב לדעת, שגם אם היה לכם ביטוח מקיף אם לוקח אנשים בתשלום אסור לו לגבות פיצווי מהביטוח, כיון שהביטוח הוא לרכב פרטי ולא לרכב מסחרי. אלא אם כן עושים ביטוח לרכב מסחרי.

בהצלחה.