רכב חוסם כביש

שאלה:

אני גר במקום שהכביש צר ולפעמים יש אנשים שחונים על הנתיב נסיעה וכאשר מגיעים רכבים ואוטובוסים משני הצדדים נוצר עיכוב ופקק. השאלה האם מותר במקרה כזה להזמין משטרה על מנת שתכרוז למכוניות לזוז ואולי תתן קנס לרכבים החונים

תשובה:

שלום וברכה,

עליך לתלות שלט שאין לחנות בצידי הכביש והעבריין יענש. ואחרי שמתרים בנהגים מותר להתקשר למשטרה שתעשה סדר, ונהגים שיקבלו קנס הרי זה באחריותם האישית.

בהצלחה.

מקורות:

בשו"ע סימן שפח סעיף יב מבואר שאנשים שעוסקים סזיוף מטבעות ומסכנים את התושבים של העיר, יש להתרות בהם תחילה ואח"כ יהיה מותר למוסרם לרשויות. במקרה הנ"ל שחונים בצידי הכביש אומנם לא מסכנים את הרבים, אולם המסירה למשטרה במקרה זה לא נחשב ללמוסר כיון שאין וודאות שהמשטרה תעניש את החונים בצידי הכביש, ולרוב במקרים כאלו המשטרה רק עושה סדר, ולכן אם מתרים בהם תחילה ודאי שמותר לדווח למשטרה.