פרוזבול על חובות מהעבודה

שאלה:

אשתי סוכנת נסיעות שעובדת מהבית ושייכת למשרד תיירות, והיא רגילה למכור כרטיסי טיסה לחלק מהאנשים בהקפה, ומשלמים לה לאחר זמן , והיא מעבירה את הכסף למשרד, (ומקבלת רווח לפי הכרטיסים שמכרה), והשאלה היא האם הלקוחות נחשבים חייבים למשרד או שהם לווים שלה וזאת כיון שאיני יודע אם המשרד עושה פרוזבול, מסתבר לי שהן לוין שלה כיון שמבחינת המשרד אם לא ישלמו היא חייבת לשלם. והיא לוקחת את האחריות על הכסף.

תשובה:

שלום וברכה,

אם האחריות של החובות מוטלים עליה, נחשב שהיא המלווה ועליה מוטל לעשורת פרוזבול. וכדאי שתכתוב בשטר פרוזבול שהיא מוסרת את החובות שלה ואת החובות שיש לה מהמשרד של העבודה.

בהצלחה.