שמירת העיניים כיצד?

שאלה:

שלום וברכה כבוד הרב היקר!
בבקשה כבוד הרב אם אפשר עצה והדרכה נכונה-
אדם בשלושת הרגלים נוסע להתפלל בכותל ממרכז הארץ עכשיו באוטובוס מירושלים לכותל ישנן המון נשים מכל הכיוונים העיניים שלו פקוחות ולאן שיביט ישנה אישה השאלה כיצד ניתן להינצל מהאיסור ולא תתורו? לא מובן כיצד זה בר ביצוע?
תודה רבה על העזרה הרבה!

תשובה:

שלום וברכה

משתדלים לא להתבונן, ואם אלו נשים צנועות ראייה בעלמא בלא התבוננות אינה אסורה, כך שאתה יכול לנסוע בקו 1 או 3 שהם קוים חרדיים ולקוות שבעזרת ה' יהיה בסדר.

בכל הנושא של שמירת העניים צריך מחד יסא להקפיד ולשמור, ומאידך להזהר גם לא להכנס לחרדות, אם אתה מרגיש שזה אופף אותך ומלחיץ וכו', צריך להתייעץ באיזו צורה להתמודד עם הענין.

שנה טובה ומתוקה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שמעתי סיפור. מג”ש או משגיח בישיבה נכנס לסטייפלר אם שאלה דומה. הוא נוסע מחוץ לעיר למסור שיעור לבחורים, והאוטובוס…

    ההוראה שהוא קיבל היה לוותר על מסירת השיעור. שלא יצא שכרו בהפסדו. ואם כך בשיעור תורה לרבים, כ”ש לתפילה בכותל.

  2. זה נכון כאשר הכל נורמלי ורגיל ויש נסיעה למקום חילוני כמו תל אביב, אבל מי שיש לו חרדה מלצאת לרחוב וכדומה, צריך לחשב איך הדרך הרגילה אצל בני תורה ויותר מזה לא צריך, זה לא בריא לנפש.