שיננית – גברים

שאלה:

האם מותר לאשה דתייה לעבוד כשיננית ולטפל בגברים גם?

תשובה:

שלום וברכה

כיון שזה אינו מגע של חיבה אין איסור, וכמובן יש לשמור על צניעות מירבית. יתכן שאם יש עבודה אחרת צנועה יותר, עדיף.

שנה טובה ומבורכת.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. כעין זה כתבנו אבל קצת יותר הסתייגנו כי יש כאן דבר מוזר, למעשה למיטב ידיעתי לא קיימים שיננים גברים, אז עכשיו למי ילך גבר חרדי? אעפ"כ באופן כללי אני מסכים איתך.

  2. השאלה היתה מצד האשה, לא מצד הגבר. כי מצד הגבר אין שאלה, היות וכל השינניות נשים, וליכא דרכא אחרינא.

    ומצד האשה, כבר אמרו חז"ל "אי אפשר לעולם בלא בסם ובלא בורסקי, אשרי מי שאומנותו בסם ואוי לו מי שאומנותו בורסקי" (קידושין פב).

  3. אני 3 שנים דוחה את הלימודים של שיננית האלו אבל כרגע ניסיתי כל מיני דרכים ולימודים אחרים ואין אופציה. זאת העבודה הרווחי ביותר מרשה לי לעסוק בתורה מתי שאני רוצה ולרוויח מהזמן בחיים . אחרת זה לעבוד כל יום כפול זמן לחצי משכורת ואין זמן למצוות ותורה..
    אני כרגע קופאית 13 שעות ביום. בת 42. 8000 שקל הוצאות כל חודש לא נישאר לי שקל בכיס. אני חולה כבר 4 ימים חום מרוב כבדות עבודה. מבחן תיל. מבחן פסיכומטרי אין לי כניסה. גם זורקים אותי מכל בית ספר חרדי.
    במקרה שלי מותר ללמוד שיננית מלכתחילה?