נעלי עקב-צניעות

שאלה:

האם מבחינה הלכתית נעלי עקב גבוהות הן פחות צנועות?
האם עדיף מבחינת צניעות ללכת על עקב בגובה 7ס"מ ולא 11 ס"מ? (סתם כדוגמא)
בספר עוז והדר לבושה לא ראיתי התייחסות לגובה, רק לעניין שהנעל לא תרעיש כשהולכים…

אשמח לתשובה.
תודה רבה!

תשובה:

מן הסתם זה פחות צנוע כי זה יותר מושך את העין, ההליכה נהיית סוג של "הלוך וטפוף" מה שנאמר על בנות ציון שהיו נוהגות שלא בסדר…

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. "הלוך וטפוף" איננו נעלי עקב, אלא שהיו מהלכות ארוכה בצד קצרה, או שמכניסות בושם בנעליים ומתיזות על הבחורים. מובן ופשוט שזה איננו דומה לנעלי עקב של ימינו.

    כמו בכל פריט לבוש, יש נעלי עקב סטנדרטיות ויש כאלה חריגות במיוחד, שנשים עדינות לעולם לא ילבשו. הנשים כבר יודעות לבד, מה רגיל ומה חריג. בוודאי שנעל חריגה היא פריצות גמורה.

    אבל להכליל את כל נעלי העקב בחדא מחתא, אינו נכון לענ"ד.