מגורים משותפים עד הגירושין

שאלה:

שלום וברכה
האם בעל שהחליט להתגרש
חייב לעזוב מיידית את אשתו?
(לצאת מהבית במקרה הזה)

תשובה:

שלום רב,

יש כאן שני נושאים. ראשית השאלה אם ההחלטה היא שלך בלבד והאישה עדיין לא יודעת על כך, זה אסור. כפי שהובא בשו"ע ובמחלקת מחוקק בתחילת סי' קיט. אולם אם היא מודעת לכך ועל דעתכם אתם ממשיכים ביחד עד למועד הגט אין בזה כל בעיה. אא"כ האישה אינה טובלת בגלל הסיטואציה. שאז יש נידון אם יש אפשרות להמשיך לגור ביחד.

ראה מהרש"ם בח"ב סי' קעח שכתב שיש איסור ייחוד משום שהיא לא "פת בסלו". אולם ראיתי פעם בשם הגרי"ש אלישיב שכתב שאין סיבה לומר במורדת שתהיה אסורה לו משום יחוד, שהרי החשש ביחוד הוא משום פיתוי, שמא תתפתה ויעברו על איסור. אולם בסיטואציה כזו שהיא תתפתה לו הרי היא כנדה רגילה שאין בה משום יחוד. לכן לדעתו אין כל איסור.

הצטרף לדיון

תגובה 1