פרוזבול על השקעות

שאלה:

האם צריך לעשות פרוזבול על כסף המושקע במניות בבורסה/ אג"ח/ תיקי השקעות למיניהם? והאם מי שנמצא במסלול הלכה צריך לעשות פרוזבול או שאין צורך?
תודה רבה. אשמח למקורות

תשובה:

שלום וברכה,

כסף שמושקע במניות, אין כאן הלוואה כלל אלא המשקיע רכש מניות ודינו כרכש מוצר שלא שייך שמיטת כספים. ברכישת אגחי"ם יש לדון האם נחשב שרכש חפץ מאחר והאגחי"ם הינם סחירים. או שמא נחשב שרכש שט"ח. אבל לעניין שמיטת כספים השמיטה לא משמטת אגחי"ם כיון שזמן פרעונם הוא לאחר השביעית, וחוב שזמנו לאחר השמיטה אינה משמטת.

אדם שהצטרף לקרן פנסיה או קרן השתלמות, אינו מלווה כסף לקרן אלא הקרן רוכשת עבור הלקוחות שלה מניות ואגחי"ם והקרן מקבלת דמי ניהול בלבד, ומאחר ואין כאן הלוואה אלא רכישה, אין צורך בפרוזבול.

אין הבדל אם זה מסלול הלכה או לא.

בהצלחה.