האם צריך עדים בפרוזבול און ליין

שאלה:

אם ממלאים דרך האתר פרוזבול און ליין, האם צריך עדים, או רק למלא ולשלוח?

תשובה:

שלום וברכה,

כשממלאים דרך אתר דין הכוונה ששולח כתב לבית דין שמעוניין שיערכו עבורו פרוזבול, ובית דין עורכים עבור מוסר הכתב פרוזבול. ולכן אין צורך למסור בפני עדים כאשר עורך פרוזבול אונליין.

בהצלחה.

מקורות:

בשו"ע סימן סז סעיף כא המלווה הולך לבית דין ומוסר את חובותיו והם כותבים לו פרוזבול. או שהמלווה הולך לפני ב' או ג' וכותב לפניהם שמוסר את החובות לבית דין פלוני, וי"א שגם אם אומר להם בפיו.

כשאין המלווה בפני בית דין ולא בפני עדים, כתבו הפוסקים שיכול לשלוח מכתב לבית דין ובית דין עורכים פרוזבול למוסר הכתב. וכן באתר דין בית הדין יערוך פרוזבול עבור כל השמות שהגיעו לבית דין וביקשו שיערכו עבורם פרוזבול. ראה ספר שמיטת כספים כהלכה סימן טז.