חוב של 'דרשו' ועברה השמיטה

שאלה:

לפני 8 שנים בהיותי בחור הצטרפתי לתוכנית דרשו. אחרי מבחן אחד הפסקתי כי ראיתי שזה לא מתאים לי. והסחתי דעת מהתשלום שמגיע לי על המבחן, אמרתי שלעצמי שלא אתעסק עם זה. גם לא עשיתי פרוזבול בשמיטה ההיא כי לא היו חייבים לי כסף ולא היה לי אז חשבון בנק.
השבוע קיבלתי מכתב מדרשו עם צ'ק, תשלום על המבחן ההוא, [בגלל שהגעתי לגיל 25.] האם יש מניעה להשתמש בכסף? לא חושב שמחלתי בפירוש אבל וויתרתי על הכסף אז.

תשובה:

שלום וברכה,

התשלום של דרשו אינו משמט משני סיבות. א. בקופה של צדקה אינה משמטת, [שו"ע סימן סז סעיף כח] וה"ה אם הקופה חייבת. ב. כל עוד שלא נזקף במלווה – שלא הייתה תביעה על החוב, אין דינה כהלוואה והשמיטה לא משמטת.

כמו כן המחילה בלב אינה מחילה כמבואר בקצות ונתיבות סימן יב.

בהצלחה.