מה עדיף לימוד תורה או תפילה בקבר של צדיק?

שאלה:

בס"ד
האם השתדלות לנסוע לקבר של צדיק יותר גדולה מלימוד תורה/תפילה? הכוונה בשביל לפתוח דלתות לישועה וכו… מה עדיף קברי צדיקים או תפילה בבית.

תשובה:

אין דבר חשוב יותר מלימוד תורה, לכן ככל שזו השאלה, ודאי לימוד תורה עדיף, אולם מכל מקום כאשר צריך ישועה וזה זמן שבלאו הכי רוצים גם קצת להתרענן, כמו עכשיו בבין הזמנים, ודאי טוב ללכת לקבר של צדיק שם המקום מעורר לתפילה מעומק הלב, ובעזרת ה' תראו ישועות. כמו כן אין איסור ללכת להתפלל מצד ביטול תורה, כיון שהתפילה היא צורך לאדם.

ברכה והצלחה וכל הישועות.