עין הרע

שאלה:

בס"ד
שמעתי שיעור של רב פלוני שהוא דיבר על "עין הרע" והוא הסביר שעין הרע שאנשים מתים זה לא בגלל שנתנו בהם עין הרע ומתו… אלא אותם שמתו מעין הרע זה אותם אלו שהיו מקנאים ורואים באחר מה שחסר להם והיו מקנאים בהם ולכן מתו… האם הפירוש שלו נכון.. האמת תמיד חשבתי שאלו שמתים מעין הרע זה אותם אלו שנפגעו בגלל שהסתכלו עליהם בקנאה… אבל אחרי הסרטון של הרב הבנתי שזה הפוך….
מה כבודו חושב

תשובה:

אני חושב שאת יותר דייקת אף שגם הרב הזה צודק, ואסביר, עין הרע כפשוטו זה מה שאמרת, על כן אמרו שלא יעמוד אדם על קמתו של חברו בשעה שהיא בתארתה כדי שלא יתן בה עין הרע, יש בהחלט מושג כזה שאדם מזיק על ידי עין הרע. לא צריך להגזים בחשש מזה, שומר פתאים ה', ואף אחד לא יכול להזיק באופן החורג ממידת הדין, אבל זה פועל קיטרוג ועשוי להזיק. אבל י עוד דבר, חכמים אמרו הקנאה התאווה והכבוד מוציאים את האדם מהעולם… כך שגם זה נכון..

שנדע רק טוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הרב מתכוון בקיטרוג שאם מסתכלים על אדם בקנאה על דברים שקיבל מאת הבורא אז בשמים בוחנים האם זה מגיע לו או לא?
    יש דרך להינצל ע"י להזכיר תמיד (אפילו בינך לבין בני הבית) שזה בחסדי השם מאוצר מתנת חינם?