עמידה כשהרב נכנס לביה״כ

שאלה:

שלום.
אם הרב שלי נכנס לבית הכנסת ולא שמתי לב, ורק כשהגיע למקומו (ועדיין עומד) הבחנתי בו, האם אני צריך לעמוד אז? כי הרי אני צריך לעמוד משהוא נכנס לבית הכנסת עד שיגיע למקומו..

תשובה:

שלום רב,

אם אתה תמיד עומד עד שהוא מגיע למקומו אז גם עכשיו למרות שרק אז אתה רואה אותו זה נחשב שאתה קם לכבודו. בסוגיה בקידושין לב מבואר שהצורך לקום הוא כאשר זה מוכח שאתה קם לכבודו (ולכן כתוב שם שזה כאשר הוא נכנס לתוך ד' אמותיך).