שאלה אחת לשני רבנים שונים

שאלה:

שלום
האם מותר ללכת לשאול שאלה אחת שני רבנים? אני לא שואל בדווקא אם חכם אחד אסר או טימא אלא סתם שאלה בהלכה האם מותר לשאול את אותה השאלה, שאלתי נובעת בעקבות גמרא שלמדתי במסכת ברכות דף כז עמוד ב' , באותו תלמיד ( ר' שמעון בר יוחאי) שהלך לשאול את רבי יהושע האם תפילת ערבית היא רשות או חובה ואמר לו רשות ואח"כ הלך לרבן גמליאל ושאל את אותה שאלה ואמר לו חובה והסיפור המפורסם התגלגל כידוע, כיצד היה לו לשאול את אותה שאלה אחרי שקיבל פסק ברור מר' יהושע? האם האיסור הוא רק כאשר אחד מטמא או מטהר? אוסר או מתיר ? או בכל סוגיה הלכתית.
תודה

תשובה:

עיקר הדין שלא לשאול לשני רבנים אכן נוגע יותר באיסור והיתר וענינו משום דין שויא אנפשיה חתיכה דאיסורא, ולא נוגע לדוגמא שהבאת בנוגע לשאלה הלכתית סתמית. אמנם מאוד לא מומלץ בדרך כלל לשאול שני רבנים כי זה מאוד מבלבל… זה מתאים לתנא כמו רבי שמעון בר יוחאי שלומד ומשמש את רבותיו, לא לאדם פשוט ששואל כדי לדעת מה לעשות. בענין זה טוב שיהיה לאדם רב קבוע.

מקורות:

שיעור מקיף בענין תוכלו לראות כאן.