כבוד ת"ח באינטרנט

שאלה:

שלום רב. התוודעתי לחובה למחות על כבוד תלמיד חכם. העניין הוא שאני נתקל הרבה באינטרנט בדברים בעייתיים (לא אחת מפי אנשים דתיים דווקא) ואין לדבר סוף. אני לא רוצה חלילה להתעצל מלהגיב לדברים שאני רואה אבל השאלה היא עד כמה זה מועיל, או שמא אין חילוק בין מועיל ללא מועיל ואני סתם מחפש להתחמק? אשמח לעזרה.
תודה רבה.

תשובה:

בדרך כלל זה לא מועיל אלא רק גורם לכתוב עוד, והכל לפי הענין.

העצה הטובה ביותר, הרחק מחבר רע… מקום שאנשים כותבים דבר בוז על תלמידי חכמים, אל תהיה שם…

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה. בטוח שאין לי חשש עבירה על דברי חז"ל?
    (רק אציין שבעיקר זה קורה בכתבות כשמגיבים אנשים שאולי סבורים שהם חברים של גדולי דור. לא וויכוחי סרק בפורומים ומעין זה)

  2. אינני יודע, כל דבר לגופו. העיקרון המנחה הוא שאם זה דבר שאינו נשמע ורק ילבה את הדיון עדיף להמנע. ובכלל יש להמנע מאתרי רכילות ולשון הרע.